tumblr series of tubes:

>>

« At this very moment | Main | burbt »

Enero 15, 2004

Sierčikai

Bedūmijant susimąstė dar viena kryptis.

dziagtukai.jpg


Tema sekančiam laboratoriniam darbui:
Degtukų galvučių bomba

Visa, ko reikia, yra plastikinio vamzdžio gabalas vienu užkimštu galu, dydis priklauso nuo norimo stiprumo. Paimi daug degtukų, paaukoji kokį vakarą, nugnaibai galvas, supili į vamzdį. Užkemši antrą galą. Kamštyje reikia palikti skylutę dagčiui. Įkiši dagtį, uždegi, meti-ir-bėgi.

Posted by kpmg at Enero 15, 2004 6:01 PM kaip.tik.ten

Comments

magnio reikia dadėt. ir izulke apsukt.

Posted by: varga at Enero 15, 2004 7:36 PM

jaunojo teroristo manualas? ;)

Posted by: nezinomas at Enero 15, 2004 7:54 PM

ar tai pavojinga?

Posted by: kay at Enero 15, 2004 8:04 PM

teisingai varga :)
esi dares magnio bambiosku? as tai vos akiu neissideginau (tas kuris primoke sitas bambioskes daryt turejo audijancija ir pas okulista), bet siaip ruleznas dalykas. degtukai xerbnia. is ju nebent pushka pasiraryt. medinis sautumas, ant jo vambzdelis su uzglusintu gali, uzlenktas visi, guma. visi zino sita. sukisau visa degtuku dezute (palaipsiui, nes dabartiniai degtukai (__safety__ matches) siam reikalui nelabai tinka), tai kaip liuobe, tai sautuvas skeveldrom, vambzdelis (varinis ~1-2mm storio) perpliso.


izulke siaip nebutina. brangiai kainuoja. geriausia tarybiniai transparantai :) tie toki raudoni, su pva (lipalu). sudziusta kaip akmuo, geriau uz izulke, o jei dar vielos pavinioji, tai gerai padirbejus koki rasomaji stala susprogdintum.

oj, vel isijauciau :)
bombos jega

Posted by: mentolis at Enero 15, 2004 8:12 PM

2 nezinomas: jaunojo pirstu nusisprogdintojo manualas. su plastikiniu vambzdziu nieko nesigaus. vambzdis pradegs. tuo labiau, kad degtuku siera dega gal kiek greiciau uz popieriu, o sprogimui reikalinga ypatingai greita reakcija (oksidacija). va magnis tam puikiausiai tinka.

kas del patirties, tai kol ismoksti daryt geras bombas, praeina daug darbo valandu. as, atvirai pasakius, bombuy dar gerai nemoku daryt, nejauciu kaip paskirstyt tolygiai skydurus(izolke), kad istaskytu skuteliais, o ne vienoj vietoj skyle prakaltu (kai prakala vinoj vieotj skyle, buna gaidys, o sprogimo stiprumas/garsas gal tik 5% nuo to, kuris butu istaskant visa korpusa).uztat raketas darau uzsimerkes ir beveik visos skrenda (neskrenda del kitu priezasciu, kaipo pagaliuko uzstrigimas, permazas pagaliukas, etc.).

oj, nu negaliu as ramiai ir mazai sneket apie bombas. varom, davai, vasara kada pasprogdint savadarbiu bombu. pasiziuresim kas ka moka, kas ka daro?

Posted by: mentolis at Enero 15, 2004 8:19 PM

is pensininko chuligano monologu:
neprognozuojama bomba su dideliu boooooom -
paimti du vienodus didziulius varztus (tiks patys gigantiskiausi) per viduri juos sujungti verzle. na is pradziu uzsuku viena varzta i esanti tarpa suskuti kokia tona degtuku sieros ir uzsuki antra varzta.
o tada uzsilipi ant labai labai auksto boksto ir sveiti zemyn.
p.s.: garsas labai galingas, o varztu skridimo kryptis visai neprognuozuojama, todel si varztu triuka pageidautina daryti toli nuo gyvenamu vietu.

Posted by: cinikas at Enero 15, 2004 9:09 PM

ja ja, tas daiktas iš šriūbų ir veržlės tikrais geras dalykas... hehe, prisiminimai ;)

Posted by: nezinomas at Enero 15, 2004 9:21 PM

jo su varžtais visiška true :D mes mokykloje, visus suolų varžtus išsukdavome, taip kad kai ne kurie sugriūdavo, mokyklų varžtai tam labai tikdavo, nes veržlė buvo tokia cilindro formos ir stora...

antras budas buvo toks, reikėdavo tuščiavidurio rakto (tokie budavo nuo pašto dėžučių ar tėvukų sekcijos, barų, taigi į rakto skylutę prikimšdavai sierčikų nuograužų, prie rakto pririšdavai vinį, tokį kad įlystų į tą rakto skylę, vrvelė turėdavo būt pakankamai ilga kokių 30 cm, tada kemši vinį į raktą, atsistoji už namo kampo, ir iš jėgos trenkiį kitą namo kampo sieną,gaudavosi, boom, bet tik tuo atveju jei viniu pataikydavai į sieną, jei ne tai būdavo šnipštas, taigi čia tox subtolesnis metodas, reikalaujantis koncentracijos ir kruopštumo..:D



Posted by: luddite at Enero 16, 2004 7:53 AM

nostaaaaaaaaalgiška......

Posted by: Craoltoir at Enero 16, 2004 10:15 PM

Reikia CO2 kur skirti ginklams. Padidini skilute ikisi 5-10 degtuku pakelius (sieros) mazdaug penkias saltasias ugnelias ikisi. Viena i vidu pagaliuka saltosios ugneles padekit ant stiklo padiakid ir bekit kiek kojos nesa velniskai garsei sprogs o is stiklo liks kaip cukrus. (CO2 nusipirkt kur ginklus pardavine)

Posted by: profas at Abril 25, 2004 6:36 PM

geru bombu zinau parasykit atrsysiu dawai!!!!!!!!!!!!

Posted by: boomeris at Septiembre 21, 2004 11:31 AM

geru bombu zinau parasykit atrsysiu dawai!!!!!!!!!!!!

Posted by: boomeris at Septiembre 21, 2004 11:31 AM