tumblr series of tubes:

>>

« Apie Jurkeviciu - is mano katedros. | Main | " Branduolinė jėga jam do lampački" »

Noviembre 23, 2003

bookmark

jeje, daug daug kilometrų, daug daug blūdinėjimo, skaitymas, kol sutemsta ir akys pradeda klykti ne savo balsais. Skaitalai: randomiškai kaitaliojasi Hawkingas, Baudrillardas ir stalinistinės Rusijos istorija, dera tarpusavyje, dvi tokios realios, kad tampa nerealiomis, viena tokia nereali, kad laisvai gali tilpti ir į mūsų postmodernią erą.
Hawkingas: per daug neskaniai spalvotų 3D paveikslėlių (kada vaizdas užstoja prasmę, man mielesni nespalvoti lespisiukai iš einšteino), per daug nuorodų į save, pernelyg supaprastinta ir aprašyta buitine kalba. šitaip užgėrus ir mum pasitaiko. Apie prancūzus ir juodasias skyles smagus atsitikimas:) whatever, fiziką - į mases! O gaunasi kažkas pseudomoksliško/beletristiško.Pažįstu vieną bičą, kuriam nuo "Brief History Of Time" paprastumo ir suprantamumo visiškai nuvažiavo stogas.
Baudrillardas: scary. jei viskuo patiki/atitinkamai pradedi abejoti visko realumu.
pasiūlymas nekovoti prieš sistemą, nes taip padedi jai apsibrėžti save - geriau būti masės dalimi, nes masė - tai tas vėžys, kuris suės visuomenę.
Jo, trūksta to, ką jau minėjo kolegė: kad knyga taip pat būtų pavadinta simuliacija. Tada šitą uždarą, ratu einančią sistemą būtų galima pakabinti "Hypermaximoj" dėl išbaigto efekto.
Rusija: daug pamokančių istorijų. Žiaurių. iš kurių nepasimokai, tik gali parinti kitus, tuo pačiu šaipydamasi iš savęs. ir pasakoti metaforiniu stiliumi rūkant:)

Posted by kpmg at Noviembre 23, 2003 11:04 PM kaip.tik.ten

Comments

Paveiksliukai - tai nelabai, bet gerai nors kad jų yra, nes atitrunki nuo teksto. Juokelių tikrai nereikėjo ir didelių paveiksleliu kaip pvz. apie defoltą. O nuorodos į save - visgi jis invalidas ir tikriausia tai kažkoks psihologinis įsitvirtinimas... ar negalios pergalės pabrėžimas. Blogai, kad nerandu laiko skaityti dabar, nes tie jūsų misterious pokalbiai apie kažkokias simulicijas labai sudomina

Posted by: Loading at Noviembre 24, 2003 11:41 AM

kodel gi truksta? (kad knyga butu pavadinta simuliacija) apie tai "kai kurie" prancuzai ir kalba..tekstas badrillardo terminologija ir yra "simuliakras"..na ar hypertektas-enciklopedia tas pats velnias.. kur vienas zodis paaiskinamas kitais ir jei nesupranti pastaruju, surandi ju paaiskinimus toje pacioje enciklopedijoje, bet ne kitur..taigi, bet kuris tekstas ar ju visuma suprantami tik to/tu teksto/tekstu ribose (kaip beplestum)..pati baudrillardo kuryba yra simuliacija pasakojanti apie simuliakrus:)

Posted by: 11Y4 at Noviembre 24, 2003 4:33 PM

hehe, tai cia tos pacios rusies kaip "as meluoju". tikek - arba ne:)
Loading: hawkingas visu pirma mokslininkas, suprasti galiu, bet neskanu man. moksline literaturrra turi buti nespalvota, su schematiniais piesinukais, daug graziu formuliu ir gudriu zodziu.
jei jau skaityt nebespeji, netvarka:)

Posted by: opit at Noviembre 24, 2003 6:26 PM

"as meluoju" trpt is kitos operos.Cia Zenono aporijos ir paradoksu xebra.

Posted by: 11Y4 at Noviembre 24, 2003 7:06 PM

Žmogus, visu pirma.:) Knyga gali būti dalis dalykų, kurie padietų integruotis negaliesiems į pasaulį (JŪS IRGI GALITE DIDŽIOTIS SAVO MOKSLININKAIS). o Jūk grafikai gali būti tiriami ir graškai, o jų formulių be akademinių žinių mum nesuprast. net ne nesuprast, dažnas gali tiesiog įsigast... ypač kolegos humanitarai. pvz. aš šiandien žiūrinejau _supaprastintą_ moksleiviams kompleksinių skaičių teorija - viskas suprantama, bet baisu ir be įgūdžių atrodo sunku. beto labai gerai, kad tokia literatūra atsiranda (be formulių, skirta paprastiem ne tos srities žinovams) dėlto kad anksčiau mokslas, ir teorijos į mases ėjo per fantastus, o dabar jas gausim iš pirmųjų rankų (nors anksčiau ir daugelis fantastų buvo mokslininkais). Pas F.Korsaką, viena didžiausių soc. problemų perkeldami planetą, kad ją išsaugotų, mokslininkai susidūrė su nesupratimu, kuris kilo dėl to, kad nemokslininkai negalėjo suprasti priežrasčių dėl kurių Saulė gali srogti.

Posted by: Loading at Noviembre 24, 2003 8:19 PM

matai, kai mokslas yra nuleistas iki masinio lygio, jis pasidaro ne mokslu, o diletantisku issipisinejimu:)Ta prasme, cia ne vien apie hawkinga, bet jei jau esi humanitaras(nors grynai tokiu ar kitokiu nebuna, cia tik asmenine nuostata imho), geriau pradek nuo low-level ir gilinkis nuosekliai, nes diskutuot apie visatos saranga nezinant traukos desnio tai biski:/

Posted by: opit at Noviembre 24, 2003 9:16 PM