tumblr series of tubes:

>>

« vertigo | Main | gyvuliukas »

Octubre 3, 2003

M is for Myth

Brangiausioji Nadia,
Aš perskaičiau keletą rankraščių, kaip tu ir prašei. Klausyk, atsakyk man, ar visi tie mitai- revoliucija, visiškas hierarchijos sunaikinimas, dosnumo ir savų interesų suderinimas, absoliutus išsilaisvinimas iš visų pančių - įskaitant ir gamtos dėsnius - ar tai yra pasiekiami tikslai, ar tiktai simboliai, kurie tolsta mums juos besivejant?

Mitas.

Brangioji E-,
Na, pastarasis variantas paprasčiausiai mus veda ir suteikia mums tikslą, esantį anapus absurdiškos mūsų dabartinės padėties. Tačiau taip pat, jei mes tikime (kai kurie iš mūsų tiki, kaip tikėjo Laisvosios Dvasios eretikai), kad dangus gali būti pasiektas Žemėje, riba tarp natūralių dalykų (tokio pasaulio, koks jis mums atrodo, istorijos kaip nuspėjamų įvykių sekos (kaip įvykių grandinės) ir antgamtiškų (mūsų aistrų, dalykų, kurie yra už šio pasaulio, kurių nemato istorija, kurios nurodo mūsų dainos ir svajonės) stebuklingai išsitrina, tada šiuos mitus reikia suprasti tiesiogiai. Mes esame bepročiai ir beprotės, šventieji naujojo amžiaus pamišėliai, maniakai, nes dar kažkuo tikime šiame nihilistiškame amžiuje. Tad būkime tokie!
Taip, ko mes norime yra kažkas, ko dar iš esmės niekad nebuvo, tad negalime ieškoti precedento praeityje, galime tiktai žvelgti į priekį ir bandyti pagaliau įgyvendinti šią pašėlusią svajonę. Dar niekas to niekada nebandė - štai kodėl tai suveiks.
Ir štai kodėl mitai, kaip užuomina į galimą ateitį, yra galingesni už faktus-netgi jei (ne, kadangi jie neparemti "objektyviai teisingais" dalykais. Pats CrimethInc. dabar yra beveik mitas - bet galingas mitas, kadangi rodo į pasaulį, kurio mes dabar labiau norime, nei šio. Jei tik išdrįsi, jei tik tu to nori, paversk šį mitą tikrove.


20-ojo amžiaus pabaigoje

Gimsta CrimethInc.


Anot vienos legendos, CrimethInc pradžia buvo saulėtą gegužės rytą, kuomet būsimas CrimethInc darbininkas (vardas nutylėtas norint apsaugoti kaltuosius), važiuodamas į darbą, pavežėjo tranzuojančią Nadią C. Jiedu pradėjo taip karštai šnekėtis, kad jie pravažiavo jo darbą ir nuvyko į užmiestį, kus ilgai vaikščiojo ir šnekėjosi. Galų gale darbininkas mobiliuoju telefonu paskambino savo bosui ir pasakė, kad išeina, o tada sviedė telefoną į ežerą pakelėje. Tą pačią minutę jie nusprendė įkurti revoliucinį judėjimą.
CrimethInc. kabalistai interpretuoja šią istoriją kaip alegoriją, reiškiančią prispaustos darbo klasės susivienijimą su radikaliuoju/bohemiškuoju pasipriešinimu, tačiau Nadia teigia, kad visa tai įvyko iš tikrųjų.

Posted by kpmg at Octubre 3, 2003 8:50 PM kaip.tik.ten

Comments

Gera telega.

Posted by: levas at Octubre 27, 2003 3:26 AM

Gera telega.

Posted by: levas at Octubre 27, 2003 3:27 AM