" /> loading: October 2007 Archives

« May 2007 | Main | November 2007 »

October 13, 2007

Marazmatiko recenzija: Потап и Настя Каменски (muzika)

Nesvarbu kas wikipedijoje parašytą apie R'n'B. Mano šiuo renginio vizija yra giliai susijusi su bling'ais, aliejumi pagražintomis juodaotėmis ir pontai's. Svarbu istorija. Pasakosiu aš, tad .. istorija paprasta: prieš N mėnesių, pati enkciklopėdija man yra atpasakojusi, kad RnB tai komercinis stiliais dabar daugiausia varomas hip-hop'o ritmais. Pats senai nekenčiau Gangsta rap'o už juo primetamas kriminalistinio pasaulio eilės. Гопникам туда дорога. Jo. Viskas nestovi vietoje ir mes turime muzikinį įpėdinį, vardu RnB. Komercinis virsmas lengvai paaiškindamas pinigų legalizavimu, tvorų aplink užmiesčio rezidencijas griovimu. Madinga - turtinga. Brigados vadovai tampa verslininkais ir mecenatais, vaikai - paveldi Hondas ir Alfa Romeo, tūsinasi Pramogų Banke, Pizza Jazz Vokiečių gatvėse ir dar kur? Pats laikas jiems pritaikyti užsienietiškus gardumynus.

Tačiau nukrypstu nuo esmės. Ukrainetiškas receptas: 1/4 rusiško šansono, visus amerikoniškų pasidydžiavimus sumaišyti su понятиями apie gyvenimą; jei stokojate turkiškų melodijų, pasinaudokite slavų folkloro akordais. Pateikti pagardinus erotika. Pristatome Потап и Настя Каменски.

Pats gardumas atsiskleidžia per kelis žodžius apie stiliaus esmę (0:40 -> 0:56 sekundės)

Pora yra labai smagi. Turint omeny ankstesnes vyruko dainas spėju, kad žmogus buvo rastas kaip komercinio hip-hop'o atlikėjas. Mergina - tiesiog nuostabi:) atrodo, kad turi gerą balsą o youtube.com komentarai šnabždasi, kad ji esą protinga.

Trumpą ir naivų grupės koncepcijos pristatymą galima peržiūrėti čia:

(užtenka pirmos pusės minutės).

O štai pilnai įsisukusios grupės mechanizmas:

"Это был писец!"- ar jaučiate šį ironijos užtaisą? Ar neatrodo, kad grupė kartu stumia klausytojui paklausų produktą ir juokiasi iš savo kompozicijų? Vienok šūdas yra užkrečiamas, atpažįstamas ir erotiškas, tad lengvai įsisavinamas. Iš kitos pusės - nedaugiau nei komercinis mix' as dvasingas savo humoru. Kiek vartojimo lygmenų turi Kūrinys "Не пара?".

Šaunią Politinę traktuotę pateikia Ляпис Трубецкой (4:20 - 5:38 minutės).

Daugiau kūrybos:


O aš apsiribosiu, mūsų nuostabių Sindikatų:


P.S. Žinokite, kad brandas taikomas ir backvokalams: http://www.youtube.com/watch?v=iuyDh3UfSZ8