ágúst 26, 2006

kas tai..

Uzrasai is kiseninio dienorascio..

08-26 (sestadienis) ~9-**
Paskutinis rytas prie Monument. Sianakt nakvojom pas Arturs su Solvita. Jauki porele. Arturs labai mielas. Klauso Moloko, sestadieniais fotografuoja vestuves ('just because it is good pay') ir zada studint fotografija. Tikrai malonus zmogelis. Idomu buvo su juo bendraut..nors ir trumpai. Tuoj eisiu i Narvessen pirkt kavos su pienu ir rytinio sokolado.
Blyn..man patiko Rygoj..zinau, kad bepaliovos kartojuos, bet taip jau yra..Negaliu niekuo padet.
Sestadieniais cia laisve saugo is pat ryto, parkuose vakarais su armonikom groja senukai..ir siaip..
Zinau, jog dar reikes cia sugrizt..nes..nepadariau daugko ka norejau padaryt.
Gal kuri savaitgali i Ryga?
Man pritruko tik poros dienu, arba net gal tik vienos dienos..kuria galeciau praleisti viena.
Vienai keliauti tikrai geriau..Nes cia as buvau priklausoma nuo problematisko zmogaus su keistais regretinimais. O gal man ir reikejo tos nelaisves..nezinau.
Rytine Ryga atrodo apmirus..visi letai sliukina su uzraisais ant kaktu: 'IS PO VAKAR'..nors su kiekviena sekunde jauti, kaip miestas atgyja.
Siandien laukia kelione namo..kelione ten, kur is dalies visai nenoriu..nes ir vel tingesiu viena visame bute..
Taip jau kartais buna. Reikes susitikt su seniai matytais zmonem, kurie pasakos apie savo vasaras. Reikes atrasyt seniai neatrasytus laiskus, o galbut skaityt gautus. Toliau mokintis rusiuoti siuksles ir laiku atidavinet skolas..kol dar nevelu. Viena is ju turesiu atiduoti ir Rygai..tikiuos, kad tai ivyks greitu metu..Galbut net tuoj pat..gal..vos grisiu noresis atgal..Tada..
08-26 varpai jau sumuse 11:00
Beliko cia sedet tik pusvalandziuka. Pasidariau visai sentimentali. Kartais noreciau, kad visi mano mylimi miestai butu greta..Ryga, Vilnius, Budapestas, Kolnas, Bonna, Gdanskas, Venecija..ir kiti, kurie manes dar laukia ateity..
Vakar skaiciau seses maila. Jin pirma kart buvo ilindus i mano bloga. Sako, kad galeciau isleisti knyga 'draugams..'.. dar kazka uzsimine apie Reikjavika..bet nesvarbu..jei visi miestai butu salia, tai noreciau, kad vakarai juose butu silti.
Nes cia Rygoj truputi saltoka..buvo.
Blyn. Tikrai, gal nori kuri savaitgali istiest ranka ir keliaut kartu? nesvarbu visiskai kas tu..svarbiausia keliauti. Keliones kartais ir suartina, ir isskiria. Bet bendrumas vienija..Dar neisvykau is cia o jau norisi grizt. Vakarais gert vyna prie upes ant laiptu ir stebet zmones, sypsotis tokiem pat turistam ir bendraut su senukais viesajam transporte, pirkt bilietelius uz 20 sentimu ir klausytis varpu muzikos aikstej, stebetis ir tuo paciu pritart vietinem tiesom, rasyt laiskus i ukraina ir pamirsti juos issiust..
kaupt savyje aplinka ir niekam jos neatiduot..
myleti kazka nezinant kas tai..

Posted by ingra at 26.08.06 20:55