ágúst 22, 2006

cia ir dabar

Uzrasai is kiseninio dienorascio..

08.20 (sekmadienis) 20:23
Rugile duse
siandien atvaziavau i Ryga
Berniuku miestas cia
Bludijom po parkus, sedejom rate ir stebejom kaip vietiniai prastumineja drugsus. Tokio vieso sandoriu sudarymo nebuvau macius nuo medinuku laiku. Jauciu kaip isimyliu Ryga. Miestas toks jaukus, su graziais zmonem, keista sargyba. Apsistojom pas Agris. Mielas bicelis. Dirba ministerijoj...:) turi savu priciudu bet randam bendra kalba. Parode daug nuotrauku is kelioniu. Pliurpem apie kalbas ir siaip. Gerai cia. Gavom kambariuka net atskira. Dar cia gyvena tokia Linda ir jos draugas is Italijos Steffano. Bent jau kolkas jis cia. Agris ciuju ziuri kasi dabar. kazkokie panasus garsai sklinda is svetaines. O mes sedim ir planuojam ka cia dar siandien nuveikus. Janis kotais neraso nieko. Paskutini kart susirasem, kai buvom Lietuvoj. Reiks ciuju prieglusiui paskambint. Jau baigiu rasyt. Ruge is duso isejo.
(...)
tapati diena 23:52
Susitikom su Janiu. Visai netiketai eme ir paskambino kai sedejom aikstej prie info centro.
Dabar esam nerealioj arbatinej kur blyn kaip gerai. Janis su draugu jau isdume namo. matai, cia transportas trumpiau vazineja nei LT pasirodo. Patiktu sitoj arbatinej Brigai..et pasiilgau ir jos jau..greiciau varytu is tos savo Airijos.
Kazkaip isvis. Viskas cia vyksta taip kaip ir noretusi. Jau ir zmones aplink tokie kokiu noretusi..o gal net geriau. gal ir nebuciau pagalvojus, kad tokius sutiksiu. Janio draugelis bande siandien mane sukonfuzint su GT reikalu. Bet pas nevelnio nieko nesusneka..tiesiog rodo savo intelekto platybes ir tiek. galiausiai abu nutarem, kad jis nesuprato ka as sakiau, as nesupratau ka jis. ir abu plepejom apie pievas. priestaravom. o pasirodo galvojom apie tapati..ai ka as cia rasineju tokias nesamones tik popieriu gadinu. uztad Janis tai blyn primine man Frenci truputi is UK..na tik siek tiek.arba ne..primine ne ji..o kazka ka as labai gerai pazistu. Ir siaip. vos isgirdo 'Waking life' ir ' Eziuka ruke' jo akys taip sublizgejo kad ojoj. Jauciu kad tai zmogus kuri labiausiai ir geriausiai suprasiu is visu Latviesu.
(...)
03:02
Rytine o gal naktine kavai kartais privercia sypsotis:) Monument of Freedom jau tikriausiai naktimis sapnuosiu...
***

08.22 (antradienis) 16:48 CAFE DE CUBA

Jau trecia diena mes Rygoj. Mielas miestas. Kazkaip si kart matau as ji kitom akim nei tada kai buvau cia visai maza su mokyklos ekskursija.
Keisti zmones bet jau geriau nei Vilnius...nors..ne..myliu ir savo miesta..bet Ryga turi ta kazka..
Vis nervuoja, kad cia pinigu sistema durna Bet dzin. Koks skirtumas. Butent cia gyvenu CIA IR DABAR. Norejau ramybes ir radau ja cia. Tarp zmoniu su sliopkem, latviu kalbanciu lietuviskai ir Tv laidu apie zmones su negalia. Keistas laikas. Rytoj keisim namus. 19:00 susitinkam su kitu berniuku kuris mus priims vienai nakciai. Isties. Keistas tas latviskas laikas.
(...)
23:38
dabar sedziu savo latviskuose namuose, jei taip galiu juos pavadint..
siandien buvom nerealioj parodoj. Latviu keramikos..kazkaip supratau, kad keramika nera jau taip blogai..tiksliau tai taip gerai, kaip net neisivaizdavau, jog taip gali buti:)
Kalbejau su Lietuva..girdejau, kad pas jus lyja.
o pas mus tai cia keista...vesus vakarai..apsiniauke ir ne laselio lietaus..
ai zodziu...blynnnnn patinka man cia.
Myliu tuos bludijimus po keistas gatveles, streetarta, keistus bicelius su BMXais ir policininkus kurie neleidzia sedet prie upes ant zoles..
ir siaip..cia daug daugiau parku nei lietuvoj..
zymiai daugiau..
Kiekvienas miestas turi ir minusu ir pliusu..bet dziaugiuos kad cia atvaziavau ne porai dienu o savaitei..kazkaip
pradedu gyventi latvisku ritmu ir laiku..taip daug linksmiau..labiau susigyveni su miestu..:):):):):)
ir amzinas bendravimas Anglu/Rusu kalba su lietuvisku vertimu zavi..
ai zodziu zodziu..
visai man dabar nesinori i lietingaja Lietuva..nors siaip jau pasiigau dauggko....
kartais labai gerai, kai tavo latviska numeri zino vos keli zmogeliukai..


Posted by ingra at 22.08.06 23:21