júní 1, 2006

keistas pasaulis

zodziu taip.
po skaiscios saules visada uzklumpa netiketa audra.
viskas prasidejo dar tada, kai as vos keliu metu ikritau i jura. taip taip. ikritau. dabar aisku skamba juokingai. o tada mano mazai galvelei atrode, kad nuskesiu. nelabai kas gelbejo. turbut delto nepasidaviau kitu mokinimams plaukti. o galiausiai ismokau pati. turbut jau tada supratau, kad zmogus priima sprendimus: buti ar nebuti. zodziu. (nors kartais vistik atrodo, arba norisi itiketi, kad tai LIKIMAS..o galbut likimas ir yra tai jog tu pats sprendi kas, kaip, su kuo, ir kur? nesigilinkime dabar i neatsakomus buties paaiskinimo ir konstatavimo dalykus)
pradinese klasese maniau, kad savo mintis ir garbe gali apginti jega. turbut del to buvau vienintele klases museika mergaite. juokinga. musdavausi prie lentos su berniukais. ai zodziu. dabar viskas atrodo juokinga.
o gal vertetu sugrizti dar anksciau. i laikus, kuriu visiskai neprisimenu. budama maza nukandau nuo pieno buteliuko papki (na ta, vadinama ciulptuka). tevai pirko visokiausius buteliukus, spalvotus ir t.t. o man nuo tada pienas = kaka.
dar dabar atsimenu kaip kaime mociute siulo pieno, o as atsakau: nea. kaka. zodziu..arba gal viskas prasidejo tada, kai as 'pasijutusi didele mergina' pradejau vaikscioti. juokinga ir paradoksalu. dazniausiai mazi vaikai pirmiausia ismoka sedeti, poto vaikscioti. eina eina, kai pavargsta. griuna ant sedynes. bet zinoma, mano dideliam protui pasizymint pirma ismokau vaikscioti. ir tik daug veliau sedeti. vaikas su anomaliniais igudziais. juokinga. mama pasakojo, kai eidavau eidavau, ir jau kai pavargdavau, ne taip, kaip visi maziukai vaikiukai griudavau ant sedynes, bet cia pat issitiesdavau ant nosies. zodziu..siuo savo gyvenimo tarpsniu as pateisinu tokias megstamas mano traumas nuo mazens. tenka pripazinti. nuo mazens esu veplu vepla. lygioj vietoj griunu. visa tai atspindi randuotos kojos, amziais dygstancios naujos melynes ir neuzgijantys sasiukai. man jau iprastas dalykas kazkaip yra per savaite kokius du tris kartus issiteksti vidury gatves, ar lipant laiptais. (kerepla!!!)
kita vertus. dazniausiai griunu lygiose vietose. tas mane ir stebina.
cia lygiai taipppat, kaip taisantis lietuviu testa pastebiu, kad ten, kur dauguma dare klaidas - as parasiau teisingai. o ten, kur VISI (isskyrus mane) parase teisingai, padariau priesingai.
ir kazkaip man taip visur. anksciau maniau, kad sutapimai keisti. nes dar grojant ciurlionkej sunkus pasazeliai man buvo lengviau sugrojami, nei paprastesni.
maniau, kad tai isikalbejimas. bet kai kiekvienam zingsnyje tai kartojasi. kazkokios priesingybes.
kai visi pyksta gave neigiama - as gaunu teigiama. na kazkoks absurdas zodziu.
man taip pat ir su isgyvenimais ir nuotaikom. sureiksminu bereiksmius dalykus, o i tikrus sunkumus ar nelaimes ziuriu optimistiskai. zinau. tai nera gera savybe. bet kitaip kazkaip gyventi nebemoku.
vakar nei is sio is to trenkiausi su visa galva i spinta. nelabai supratau kame reikalas, nes tikrai maniau, kad einu duru link. poto tai pamirsau. prisiminiau tik uzciuopusi siandienini guza ant kaktos.
kartais einu gatve, ir nei is sio is to man susvyruoja zeme. as neapalpstu. tiesiog kazkas nutinka. tada staiga krentu. ir suvokiu ivyki tik kai stojuosi. rimciausiai man taip buvo du kartus. karta prie smco. visiskai lygioj vietoj. ismeciau visus daiktus. suplesiau kelnes ir t.t. antra karta - prancuzijoje, taize. ejau ejau. ir staiga as ant zemes. visi stovi aplink ir nesupranta kas man nutiko. juokingiausia buna atsistoti lyg niekur nieko. issigasti pamacius zaizdas ir staiga kurnors pradingti. nes tokiais momentais norisi tiesiog prasmegti skradziai zemes. nemoku paaiskint to jausmo. mane apima panika, kad nebesuvaldau savo kuno.
na gerai. pamirskime ir situos dalykus. man dar keistenybiu yra. kai buvau darzelio vaikas labai daznai sirgdavau. anginos, pulines anginos, ausu uzdegimai, amzinos komplikacijos. man tris kartus yra trukes ausu bugnelis. du kartus vienos, ir viena kitos ausies. o as vis dar turiu muzikine klausa. paradoksalu.
temperatura. siaip mano pastovi kuno temperatura yra 36.5-36.9 svyruoja tarp keturiu laipsniu. jei susergu rimtai. pradzioj temperatura pakyla 37.1 (beja cia taip pastoviai). tada dar negeri vaistu. poto buna 37.9 jau geri. vaistai zinoma neveikia. tada 38.5 geri dar vaistu. jie neveikia. galiausiai 39.5-39.7 jeigu temperatura nenustoja kilti. tada krachas. viena kart buvo pilnas termometras. siaip man sergant 40 laipsniu kuno temperatura - jau iprastas dalykas. sunkiai pakenciama bet tarkim. tris kartus esu regejus haliucinacijas. kaip gydytojai paaiskino, tai del karsciavimo.
organizmo reagavimas i vaistus taippat kazkoks nesveikas. turiu pavasarine-vasarine alergija. kuri tesiasi viena savaite (mazdaug liepa arba birzeli). aisku ta savaite buna ziauri. jokie 'Zyrtec' manes neveikia. reikia kitu vaistu. nuskausminamieji 'Ketanov' galiu nors ir saujom gerti - neveikia. lygiai tas pats, kaip nieko nebuciau suvartojus. tas pats su paracetomoliu. vienas jis neveikia. reikia gerti viena tablete jo, kita 'ibumetino' 400tinio. jei nepadeda kartoti kas keleta valandu. zodziu ziauru.
daznai nesuprantu savo organizmo. tikriau - niekad nesuprantu..
jau pamirsau ka visu situ norejau cia pasakyt..
zodziu
keistas pasaulis

Posted by ingra at 01.06.06 00:34
Comments

wow... visą gyvenimo istoriją parašei:D

Posted by: Andrius at 01.06.06 10:37

niu va. patvarkiau tavo archyvinius įrašus ,) enjoy!

Posted by: enc at 01.06.06 11:16

ACIOO uz patvarkyma.
Andriau: cia tik pradzia.;)

Posted by: Ingra at 01.06.06 13:41

Aš kažkada irgi susinepatogindavau griūdama. O taip atsitinka dažnai, nes turiu ilgas kojas, kurios pastoviai už ko nos užkliūna. Bet dabar man tie griūvinėjimai pasidarė smagūs ir nė kiek dėl to neberaudonuoju. Manau tau irgi reiktų pasakyti sau, kad griūti - smagu :)

Posted by: Merė Raili at 01.06.06 16:07

nesiparinu. griuvinejimai - kasdienybe.

Posted by: Ingra at 02.06.06 13:33

aga :D as ir atsimenu kaip pradinese klasese musiaisi :D ir ne tik su berniukais... :P na, mano charakteris gal i berniuko buvo panasus:P bet pora kartu irgi plaukus patampem viena kitai :D ehhh... geri laikai buvo :P

Posted by: vilija at 22.06.06 19:01