April 22, 2005

visuotinis vertybiu perkainavimas

šiandien yra labai populiari frazė. Ją naudoja visi, kas tik nori parodyti savo tautinio mentaliteto "pažangumą". Būk tai visa Lietuva nusmurgėliai, o jie, matai, ne. Meras vagis, todėl reikia "perkainuoti visos tautos vertybių skalę". Pašnekame. Dar pašnekame. Ir dar biški. O visos skalės kaip buvo taip ir liko savo vietose. Nes pakeisti tokios skalės rodmenis užtrunka marias laiko. Ir ne vieną mero, premjero ar kitokio verslininko kadenciją. O tauta viską mato. Įsidėmi. Tik kartais nesumeta laiku išvadų. Bet taip jau būna.

Posted by gedas at 11:43 AM | Comments (0)

March 01, 2005

Dėsniai

Jau eilinį kartą pastebiu tokį labai paprastą bet puikiai veikiantį gyvenimo dėsnį:
kuo daugiau darbų padarai, tuo daugiau jų dar lieka padaryt.

Kai dirbi iki nukritimo tai visų darbų vistiek nepadarai, o kai sėdi bambą išvertęs tai lyg ir nėr ką daryt...

Va kaip būna.

Posted by gedas at 11:46 AM | Comments (0)

February 01, 2005

Žiema

Man patinka vairuoti mieste kai šalta.
Tada galima gražiai slidineti, čiuožinėti ir kitaip gąsdinti aplinkinius vairuotojus. Tada keliuose sumažėja kitų automobilių.
Dažniausiai atkrenta dvi kategorijos vairuotojų: tie, kuriems neužsiveda automobiliai ir tie, kurie nerizikuoja važiuoti kai slidu.
O aš tai jau greitai papildysiu tą trečią kategoriją -- tie, kuriems iki kitos algos baigiasi benzas...
Braukiu kryžiukus kalendoriuj.

Posted by gedas at 01:54 PM | Comments (0)

January 16, 2005

Laikas

Neseniai skaitytame žurnale viena mergaitė galvojo: "negalima prarasti nė vienos akimirkos, reikia gyventi, veikti, veikti... laikas bėga. Ką pasakysi savo mirties patale?.."

Pabusk, žmogau... Negali vien Bėgti, Lėkti. Kada paskutinį kartą grožėjaisi saulėlydžiu? Kada paskutinį kartą UODEI lietaus kvapą? Kada paskutinįkart gėrėjaisi žvaigždėtu dangum?..

Negali gyventi be atokvėpio akimirkų. Tam, kad suvoktum kas esi reikia daug daug laiko. Ir geriau susivokti savyje, negu "nepraradus laiko" daryti tai ko iš tavęs nori kiti...

O suvokimas užima laiko.

Taip norisi STŪGAUT vėl su vilkais ------

Posted by gedas at 01:15 AM | Comments (3)