« POKALBIAI baigėsi | Main | gruzinai sako, »

March 09, 2005

red nose

Komentaruose apie pokalbius ir veiklas buvo būgštavimų, kad visokios akcijos gali juokingai pasirodyti, kad viskas "gali virsti klounada". Tai kaip atsakas į tai yra pastebėjimas, kad kovo 11 Anglijoje yra red nose day, ir tada ten atrodo juokingai tie, kurie nenešioja raudonos nosies.

This year's theme is "Big Hair and Beyond: Just Do Something". It's all about changing your appearance for one day in order to change someone else's life forever.

O klounavimas jau nuo senų laikų yra forma, kuria galima pasakyti tiesą, ar kritiką, kai jai pasakyti nėra kitų būdų nerizikuojant savo galva. Tai ir Reino krašto karnavalinė kova su prūsais, tai juokdariai viduramžių pilyse, tai cultural jammers visur pasaulyje dabar, tai ir daugybė puikių teatrų, dirbunčių nulipę nuo scenos, Augusto Boal teatro tradicija, ir ir ir.

Kodėl taip rūpinamės, kad apsijuoksim? Toks dalykas paprastai atsitinka, kai save įsivertini daugiau pagal tai, ką žmonės pasakys, o ne pagal tai, ką jauti, kas teisinga, kas yra tavo, autentiška. Manau, kad Lietuvos visuomenės kertiniai psichologiniai bruožai dabar yra nepasitikėjimas savim ir savęs nevertinimas. Iš to užburto rato principu vėl kyla baimė kažką daryti, nes gal išjuoks, ar atsiras cinikių ir kritikų, kurie savo grįžtamu ryšiu neprisidės prie self esteem, taip vadinamo gruntaino pasitikėjimo savim.

Sokratiškas klausimėlis - ko reikia, kad ir Lietuvoj žmonės nebijotų užsidėti raudonos nosies?


Posted by alijosius at March 9, 2005 01:27 PM

Comments

deja deja, atsakymo nežinau, bet oi kaip norėčiau žinoti. what the fsck is wrong with these people? aš apie lietuvius.

Posted by: txd at March 9, 2005 07:04 PM

manau vienas iš taiklesnių atsakymų - čia:

http://www.tekstai.lt/tekstai/grajausk/istorija.htm#lietuviskojo

Posted by: ktb at March 9, 2005 08:34 PM

ash visai ne tra tuejau mintyu,kai kalvejau aopie klounada...bet nemoku paaishkint,so whatever.

Posted by: KWU at March 10, 2005 12:25 AM

dar nespejus pagalvoti apie tai kas bus jei uzhsidiesi ta nosi, uzhsidieti:)

Posted by: cvetok at March 10, 2005 11:27 AM

Post a comment




Remember Me?

(you may use HTML tags for style)