« kodel komentaru nesimato? | Main | nenusidėvėtų »

February 03, 2005

pasiteisinimas del liet. nezenkliuku

sori makalari, kad ju nenenaudoju, tiesiog gyvenime esu susidejus prioritetus - skirti laika gyviems ir nemirusiems, ir daugiau poveikiui nei jo formai. rasau kataloniskai, ispaniskai, vokiskai, lenkiskai, portugaliskai, nu ir dar keleta kalbu (daug, nia?) tiesiog sunku atsiminti, kur yra kokie zenkliukai, todel rasau susirasineju su visais visur ju nenaudodama ir atsiprasydama, kadangi mano smegeninei tai per daug darbo. bet kadangi dar kokius metus busiu lietuvoj, tai isties noreciau pasikaustyti ir paprakaituoti, kad rasyciau taip kaip dera. kas man galetu gal padeti susideti i sistema lietuviskus zenklus ir ismokint, kur yra kas? ir kaip perjungineti tarp kalbu? (aisku, galeciau pati viska susirasti, bet sitokie dalykai, kaip ir visas gyvenimas, juk yra tiesiog fonas bendrauti, kaip jum atrodo?)

Posted by alijosius at February 3, 2005 12:36 PM

Comments

Pradžiai būtų gerai, jei pasakytum kokia pas tave sistema - būtų daug lengviau pagelbėt.

Posted by: Merė Raili at February 3, 2005 01:05 PM

atsinesciau kompa i pokalbi sian, tai gal po to galetum paziureti, mere raili? siaip tai xp.

Posted by: candycactus at February 3, 2005 01:12 PM

start->setting->control panel->regional and language options->languages->details->add->lithuanian

Posted by: Merė Raili at February 3, 2005 01:26 PM

Btw. Kaip suprantu, čia po defaultu, kad visi eina į tavo pokalbius...

Posted by: Merė Raili at February 3, 2005 01:29 PM

lėkiam, bėgam ir skubam gyventi? :)
manau, reikia stengtis bet gerai rašyti kokia kalba, kiek jų bemokėtum, vien tik iš trupučio pagarbos jai. per kiekybę nukenčia kokybė ir į akis ima badyti paviršutiniškumas. kuriuo momentu viskas virsta fonu? gyvenimo fonu skrieja foniškas bendravimas?

Posted by: v. at February 3, 2005 01:30 PM

tpfu, po perkūnais! anam komentare reik skaityt "gerai rašyti bet kokia kalba" :))

Posted by: v. at February 3, 2005 01:34 PM

sutinku (nu ir tuo paciu aisku ziauriai savim didziuojuos, kad po 15 metu gyvenimo svetur kalbu dar gan neblogai lietuviskai, cha). bet siaip dar klausimux, kad padrumst vandenis - o ka, jei as pvz. ismokau is pagarbos kalba, bet dar nemoku jos tobulai? ar tai reiskia, kad negaliu kalbet? pvz., jei as visa laika rusiskai, cigoniskai, ar kitaip kalbu? ar gali viesai ir neviesai kalbeti tik tie, kurie ja tobulai valdo?

cia galima butu pratesti galvojima dar ir ta linkme, is mano boksto ziurint, pvz. tie kurie nemoka gerai bendrauti, pvz. duoti griztama rysi, aktyviai klausytis, ar turetu nebendraut?

Posted by: candycactus at February 3, 2005 04:08 PM

del defaultu - ne, tiesiog kur bebuciau, ieskau zmoniu, bendraminciu, ir zinia, message yra daugiau kvietimas susipazinti gyvai, ir tiek. su pokalbiais tai tas pats, tiesiog kvietimas bendrauti. settings galiu rasti ir pati, yra faina paklausti, ar turi ugnies, ir prisidegti is ko kito. that's basicaly it. but thanks for the support anyway.

Posted by: candycactus at February 3, 2005 04:15 PM

Aiškiai prasilenkia mūsų "kvietimo" supratimas.

O dėl prisidegimo, tai nemanai, kad kažkas galbūt rankas tuo tarpu nušala, kol tu jas laikai šiltose kišenėse.

Posted by: Merė Raili at February 3, 2005 04:54 PM

bendrauti moka visi :) nėra jokių "gerai" ar "negerai", "aš bendrauju geriau už tave", "tu nemoki gerai bendrauti" ir panašiai. visa tai priklauso nuo žmogaus būdo ir požiūrių. gal geriau būtų skirstyt bendrauti mėgsta/nemėgsta/mėgsta, bet tik kartais ir ne su bet kuo. jei charakteriai nesutaps, tai velnią ir pabendrausi. tiek apie bendravimą.

o dėl kalbos, tai nė velnio. kalbėt niekas nedraudžia. ir rašyt šveplai irgi ne. bet jei rašom rimtai, tai rašom rimtai, o ne bet kaip. argi ne?

Posted by: v. at February 3, 2005 06:09 PM

labai subjektyvios nuostatos "rimtai ir nerimtai".

man visalaik atrode kad svetimas klaidas mato ir taiso tie, kurie patys neturi (nemoka, nedrista) ka pasakyt. as ne isimtis.

Posted by: cinikas at February 3, 2005 07:11 PM

nebeturiu, ką ir pasakyti :)))

Posted by: v. at February 4, 2005 08:29 AM

nu ko taip puolat... žmogus gi draugų ieško...
nu tai davai draugaukim ;]
tai kada ten pasimatymas? vyską išsiaiškinsim!!!

Posted by: adomas at February 4, 2005 08:33 AM

o, adomai, tu ka irgi toks lochas? tau ir bendraut patinka? tai jega, vyska issiaiskinam ;]- grisiu is gruzinijos, tada koki maza pokalbi galim pasidaryt. skelbiames ar padpolnai mes susitinkam? jei skelbiames, tai tema reik sugalvot. ka manai? mes tai va vakar priejom isvados, kad reikia kazka sugalvoti del liet. kino teatro uzdarymo.

Posted by: candycactus at February 4, 2005 11:38 AM

Post a comment




Remember Me?

(you may use HTML tags for style)