kadangi svarbiausias iš visų menų mums yra maistas papasakosiu istorija kaip vakar su kaimynu darėm ėdalą iš biškio atliekų ir biškio neatliekų ir kaip zjbs viskas gavosi.
neatliekos čia buvo ryžiai, soja ir svogunai ir cesnakai, miltai ir aliejus. atliekos buvo pusė papuvusio obuolio, papelijusi balta ir sudziuvusi juoda duona, sudziuvusios grietinės likuciai, 2 metų senumo dziovinta astrioji paprika vienas likes vienetas ir dar kazkas?
padgonas buvo nechylas nes vire visos keturios dujines skyles. viena - čiainikas su vandeniu ryziams, vienam puode soja su mineta paprika ir rutuliniais pipirais, kitam puode ryziai ir keptuvėj - pradzioj svogunas, iskepus i lekstele, po to duona - vel iskepus i lekstele. tada keptuvej pakepem soja, kazkaip ten buvo, kad labai poksejo ir saude aliejus, tada puse sutarkuoto obuolio (biski mazai, bet gerai, bo neikyriai), tada pakepus soja - uzpylem vandeniu kuriame ji vire.
tada viskas pasiparino ir 10 min iki pabaigos troskinimo sumetem nepjaustytas cesnako galvutes (labai svarbu ir labai gerai). tada ant pacio galo - svoguna ir duona.
tada vienos cigaretes laika viskas pasiparino be ugnies ir gavosi achujenas patiekalas. su visu bendru skoniu ir siurprizais kurie i bendra skoni nieko gal ir neideda, bet patys savaime kitokie - cesnakai ir duona. buvo skanu.