" /> NOTdead: December 2005 Archives

« March 2005 | Main

December 5, 2005

Vienas vakaras.

Melsvai zhalsva muzika tamsoje.
Placebo naktiniam Londone. Taip, gyvenima Londone ir isivaizdavau tik kaip naktini. Kaip buvimus ir ilgus entuziastingus kalbejimus baruose.. Negaliu sakyti, kad tikrai taip ir yra, gal kazkas panasaus, nes vistiek daugiausia laiko praleidziu universitete ir pan., bet kai pagaliau turiu tokius savaitgalinius ikvepiancius vakarus, tuomet jauciu, jog labiausiai priarteju prie savo susikurtos Londono iliuzijos. Siandien oras nepakartojamas- gaivinantis rudeniskai neshaltas. Kartais smagu laukti kelias valandas- tuomet uzsiemi kuo nori ir niekur neskubi. Laukiu kelias valandas i centra atvaziauojancios ir beveik visada veluojancios Egles. Vaikstau Soho gatvemis. Gera. Noriu isaugti Londone. Kabinu musu parodos plakatus ant senu plytiniu Soho sienu. Noriu, kad zmones pamatytu. Atkreiptu demesi. (Siandien buvo musu parodos atidarymas). Toliau vaikstau gatvemis su Placebo ausyse. Skaudziai jaudinanciai intymiai zavingai traukianti ju muzika. Mister Molko gyvena Londone. Kokiuose Soho klubuose jis tusinasi? Suzinojau, kad jis irgi baiges aktorini. Amm! Beveik visi zmones, kuriais zaviuosi, baige drama. Ir viskas susiena i Londono naktini gyvenima...
Po keliu valandu vaiksciojimo po centra, po milziniska knygyna ir muzikos parduotuves, ir po pusvalandzio meditavimo ir pradingimo mintimis zmoniu minioje Piccadilly’je pasirodo Egle. Kaip visuomet apsireiskia mistishkai. As negaliu ant jos pykt del laukimo, nes vis viena megavausi. Vaiksciojam po naktinio gyvenimo gatves gatveles. Darom foto sesija, pozuojam raudonu lempu sviesoj ir baugiuose niujorkiskuose skersgatviuose... Kadrai is filmu. Entuziasmas vel uzplusta, lauke nesalta. Soho Theatre Bar, Maoz vegetarian food, Smirinof Ice tipiniame angliskame pub’e, kur anglai tampa nekulturingomis kiaulytemis.
Bet visuomet viena smagiausiu vakaro daliu buna, kai praleidziam paskutinius metro ir vaziuojam i Weatminsteri. Pro Westminsterio katedra, Parlamenta, Westminsterio tilta, nuo kurio labai londoniskas vaizdas- tolyn upe- indigo melyni ir sidabriniai balti ziburiai. Kitoj upes pusej- einam pro didinga Saatchi Gallery, Dali skulpturas, London Eye ir melynu zibureliu parkeli. Ziurint i industriniai ruda Temzes vandeni ir toki miestiskai raudona dangu- pradedu svaigti apie New Yorka. Bet siuo aspektu Egle manes nesupranta. Mane is tikruju traukia didingi miestai ir ju industrija. (noriu I New Yorka..)
Bet dar pasimylekim su Londonu.
Tokiais momentais su Egle prie upes, shakes, bet toks pakyletumas viduje, tokios mintys, tokios emocijos atgyja, ir tuomet bunam 'mentally active'. Fresh Mind. Savaites begyje kaupesi idejos ir jausmai ivelkami i zodi ir igauna pavidala.
Na stai, siek tiek istrauku is vieno vakaro. Nes ilgai norejau parasyt ka nors viesai. Nenoriu tyleti. Siandien Sekmadienis, pirma laisva diena po universiteto, visu darbu ir rupinimusi del parodos atidarymo... Na iki!

.mARIJA