" /> 11Y4: Aprile 2008 Archives

« Febbraio 2008 | Main | Maggio 2008 »

26.04.08

prevencija versus profilaktiką

Norėdamas prisijungti prie diskusijos apie abortus
dar vienas trumpas emocionalus komentaras:

Mūsų krašto lipni suicidinė etiketė yra puikus indikatorius, jog profilaktika čia taikyti paprastai yra tingima, o prevencija atliekama ne laiku ir ne vietoje.
Jeigu pasirūpintume gyvųjų gerove, negimusiems sąlygos materializuotis taip pat pagerėtų.
O jeigu profilaktinis "Didink atlyginimus ir gerink laiptinės apšvietimą - mažink abortus!" dažnais atvejais tėra iliuzija ir babyboom'as nėra galimas dėl sulėtėjusių spermatozoidų ir ekonominio augimo arba santykinės deprivacijos labirinto, kuriame nuolat ieškoma žalesnės kaimyno pievelės, tada belieka pabandyti nuoširdžiai atsakyti sau pačiam ir pačiai, ko po velnių tu iš šito gyvenimo nori.
Vienas iš galimų atsakymų gali būti nenoras dalyvauti evoliucinėje kovoje įprastiniu būdu, todėl svajoju gyventi visuomenėje, kurios valstybė labiau siektų padėti suvokti ir realizuoti savo norus, o ne vien sakytų, ko žmonės norėti neturėtų.
Laisvo pasirinkimo sąlygomis žmonės neretai pastebi, jog įprastiniai gyvenimo būdai nebūtinai yra suboptimalūs, o vaikų gimdymas ir auklėjimas yra prasmingas užsiėmimas.

12.04.08

Rotoshop

Parsisiųsti Waking Life ir A Scanner Darkly - viena,
o Rotoshopą - kita ;)

Linksmas pavadinimas, tačiau rašoma, jog su nemokama Wax RotoMate arba Rotoscope galima daryti labai panašius dalykus.
Aišku, "saugomi stebuklai" dažnai atrodo patrauklesni ir vadinami Rotoshop Flat Black, Round Square Ararat, Alkazeltser Alkatraz ir panašiai.

O čia simply Photoshop

robo.jpg